< Till bloggens startsida

Tjejer, sluta objektifiera er själva!

Varje dag får jag det kastat i ansiktet på ett eller annat sätt. Utan att jag ens ber om det. Det är de där bilderna, texterna, videosarna som talar om för mig hur jag bör se ut, och hur jag bör bete mig. Härom dagen var jag inne på Åhlens och såg en hudvårdsserie som hette något i stil med "Fat girl". Jag frågade expediten vad de ville förmedla med att döpa märket till "Fat girl". Hon svarade då simpelt att det bara är för att det är provokativt. Inget annat. Eller ja, produkten var till för att stimulera något i huden som gjorde att man fick mindre celluliter. Eller något sådant. Det spelar egentligen ingen roll. För jag kan aldrig, oavsett orsak, förstå varför man skulle vilja sälja något som går ut på att klanka ner på kvinnokroppen. Jag läser i alla fall in det som "Du är fet. Smörj in dig med den här krämen så blir du smal."

Idag läste jag en skvallertidning på jobbet. I den stod det att en känd Victorias Secret modell "stressbantade" ner sig efter sin graviditet, och att hon till följd av detta hade fått celluliter på benet. Alltså. Vad har jag för intresse i att gotta mig i andra människor på det viset? News flash, typ alla tjejer har celluliter. Det är något som kallas MÄNSKLIGT.

Det snackas ständigt om vad vi ska göra för att inte "gå upp de extra sommarkilona" (Lästes senast idag i Aftonbladet), eller hur vi ska göra för att attrahera män på olika vis. Jag är så jävla trött på objektifieringen av kvinnokroppen. Vi är så mycket mer än kroppar. Alla är byggda på olika vis, FÖR ATT DET SKA VARA SÅ. Det är inget fel att vara smal, men det är inte heller fel att vara rund! Vi tjejer måste sluta ge varandra komplimanger som "Vad smal du har blivit :)" - För vad är det som säger att det är något positivt? Jo, för att vi har gjort det till det.

Jag nojar nästan dagligen över skavanker på min kropp, och jag vet att nästan alla tjejer gör det. Jag är less på det. Så jävla less. Jag vill bli sedd som något annat än en kropp. Jag har ett intellekt. Jag är rolig.

Kan vi lägga av med den här jävla utseendehysterin nu? Det räcker.
Jag vet i alla fall att jag vill kunna gå utanför dörren utan att känna mig så ful så klockorna stannar.
Jag tänker försöka tänka på detta från och med nu. Jag är jag, och jag duger som jag är. Det gör ni också.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus