< Till bloggens startsida

Förbannad efter kvällens Debatt.

Jag kollade på säsongsprämiären av Debatt idag där Karin Zytomierska medverkade. Hon var där för att prata om fördelarna med att äta en LCHF kost. Jag har sen tidigare inte fått ett gott intryck av denna Katrin, och jag kan inte påstå att det intrycket reviderades efter detta program heller. Jag kan erkänna att jag inte har superkoll på LCHF kost, men man behöver inte vara kostrådsexpert för att förstå att kroppen behöver få i sig kolhyrater och frukt. Det ger bränsle åt kropp och framförallt hjärna. Det finns så mycket viktiga vitaminer som finns i frukt som vi inte kan få genom något annat. För att inte tala om miljöaspekten av det hela. Hur sunt skulle det vara för miljön om vi alla skulle moffa i oss så sådär mycket kött som en LCHF kost kräver?
Inte nog med att Katrin promotar denna befängda kost, hon har även mage att sitta och prata om att "folk som är tjocka är olyckliga", som att man genast blir superlycklig bara för att man är smal. Jag tycker personligen att folk är vackra när deras personligheter skiner igenom. Det är viktigare än vilken kroppshydda man kan tänkas ha. Vi är alla stöpta i olika former. Vissa är menade att vara kurviga, andra spinkiga.
Jag tycker synd om de som går på Katrins BS. Jag blir mest sjukt förbannad. Nä fan, tacka vet jag tallriksmodellen. Där har vi något som fungerar, och alltid kommer fungera. God, nyttig, varierad mat samt träning är nyckeln för ett hälsosamt liv både i kropp och själ.

Kommentarer
Anna

Jag håller med om mycket av det du säger (om Katrin och om att skönhet inte hänger på vikten), men det är några saker jag skulle vilja flinka in med.Kroppen behöver inte få i sig kolhydrater eller frukt, det är ett faktafel. Levern producerar den glukos (ketonkroppar) som hjärnan behöver som energi - därför är det absolut inte farligt att inte äta kolhydrater. På stenåldern åt vi ju varken bröd, pasta eller potatis och vi överlevde bra ändå.Då det gäller vitaminer så innehåller grönsaker i snitt mer vitaminer än frukt. Och grönsaker som växer över jord äter man i LCHF-kost. Därför finns det ingen risk att man får vitaminbrist, exempelvis paprika innehåller mycket mer c-vitamin än apelsiner. Frukt består ju av socker - fruktsocker. Det glömmer folk ständigt. Kolhydrater finns i olika former, i rent socker, fruktsocker, "långsamma kolhydrater" osv - men för kroppen är detta nästan samma sak. Allt bryts ned till enkla sockerarter till slut ändå. Och då frigörs insulin i kroppen - vilket lagrar fett och höjer och sänker blodsockret dramatiskt. Det är detta man vill undvika genom att äta fett och protein, då behöver man aldrig oroa sig för att få blodsockerfall, eftersom det alltid hålls stabilt. Man håller sig mätt väldigt mycket längre, man får ofta sänkt blodtryck, diabetiker kan också sluta med insulinbehandling och man går ned i vikt.Jag förstår om man tycker att allt detta låter sjukt konstigt, eftersom man sedan barnsben lärt sig att tänka på ett helt annat sätt. Men om man kollar på fysiologin bakom det hela så är det faktiskt väldigt väldigt vettigt.

2012-02-03 @ 11:43:01
URL: http://heute.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus